Легкий пілінг

- Advertisement -

Може салонне відлущування бути щадним?

Чи потрібно готуватися до цієї процедури і що робити після її закінчення? Обговорюємо.

Зміст

  • Що таке легкий пілінг
  • Механізм дії
  • Показання до застосування
    Ефективність
  • Як часто можна робити пілінг
  • Види легкого пілінгу для обличчя
  • Як виконується легкий хімічний пілінг
  • Запобіжні заходи
  • Огляд коштів

Що таке легкий пілінг

Механізм дії

Якщо говорити про механічні пілінги, то злущування відмерлих клітин рогового шару відбувається за рахунок їх механічного відокремлення від загальної маси за допомогою абразивів різного ступеня жорсткості. Досить часто механічний пілінг з’єднують з хімічним для більшої ефективності та прискорення процесу.

Показання до застосування

Будь-який пілінг, навіть легкий – це своєрідне повернення на початок з чистого листа. Разом із клітинами йдуть або стають менш помітними багато недосконалостей шкіри, такі як:

Стимулюється природний процес оновлення шкіри. І пілінг, як травматична процедура, пробуджує її внутрішні резерви, змушуючи інтенсивно відновлюватися.

Ефективність

Пілінг забезпечує шкірі новий запас міцності: молоді клітини набагато менш уразливі для негативних зовнішніх впливів.

“Хімічний пілінг – процедура дуже ефективна, особливо для жирної, проблемної шкіри з розширеними порами, акне або постакне, себореєю або з підвищеною сухістю шкіри, пігментацією, мімічними зморшками”

Як часто можна робити пілінг

“Швидше за все, косметолог порекомендує пройти курс процедур, його тривалість диктує цілу низку факторів – від складу, який оберуть для нанесення, до погоди”, – пояснює медичний експерт Vichy Олена Єлісєєва. І перераховує нюанси.

1 При жирній або проблемній шкірі, а також при вираженому постакне проводять курс із 4-6 процедур хімічного пілінгу з періодичністю раз на 10-14 днів. Саме за цей час шкіра встигає більш-менш відновитись.

2 При нормальній шкірі, якщо хочеться просто покращити колір обличчя та надати тонусу, вистачить 4–5 походів до фахівця.

3 При сухій, пошкодженій і обезводненій шкірі курс підбирають індивідуально: зазвичай пілінговий розчин м’якший, і 2-3 процедур цілком достатньо.

Види легкого пілінгу для обличчя

Гліколева

Гліколева (гідроксиоцтова) кислота – одна з найпопулярніших для проведення поверхневого хімічного пілінгу. Вона відноситься до фруктових (АНА) кислот і за її допомогою залежно від концентрації (від 5% до 70%) можна провести як легкий, так і серединний (з видаленням всього рогового шару) пілінг.

«Пілінг гліколевою кислотою у низькій концентрації дає легке оновлення та розгладжує поверхню шкіри, покращує колір обличчя. Основні показання для гліколевого пілінгу – різні ознаки старіння, від зморшок та зниженої пружності шкіри до фотостаріння та гіперпігментації».

Оскільки гліколева кислота в невисокій концентрації вважається досить безпечною, вона нерідко є основою косметичних пілінгів. Включення таких засобів у б’юті-рутину безперечно підвищує ефективність домашнього догляду.

Кораловий

Діюча речовина – борошно з коралів Червоного моря. Корал цікавий не тільки як абразив, його відрізняє найбагатший мінеральний склад, тому такий спосіб ексфоліації має особливу цінність. До складу коралового пілінгу , який вам запропонують у салоні, як правило, додані фруктові кислоти та ензими, що забезпечує комбіновану дію.

Кораловий пілінг сьогодні популярна “фішка” у косметології. Це і абразив, і джерело багатьох корисних речовин для шкіри. При цьому готуйтеся: буде боляче під час самої процедури і навіть спочатку після неї. Відновлення залежить від індивідуальних особливостей організму та займає до 7 днів.

Саліциловий

Ось що робить саліцилова кислота: Саліциловий пілінг рекомендований для жирної шкіри та адресно для боротьби з акне.

Саліцилова кислота у чистому вигляді застосовується лише за медичними показаннями, і такі питання вирішує лікар на основі всебічного обстеження. У косметологічних салонах саліцилову кислоту пом’якшують різними фруктовими кислотами.

Ензимний

Як і фруктові кислоти, ензими руйнують зв’язки між клітинами рогового шару, відлущуючи їх, і залишають шкіру свіжою та м’якою.

Ретиноєвий (жовтий)

Основний компонент – ретиноєва кислота. Саме вона надає складу жовтого кольору, а сама процедура стимулює зростання та проліферацію кератиноцитів, прискорює клітинне оновлення.

Головні ефекти ретинового пілінгу:

«Процедура ця порівняно безпечна та ефективна. Серед її плюсів досить швидкий період відновлення. Косметологи називають ретиноєвий пілінг процедурою вихідного дня — якщо зробити пілінг у п’ятницю, до понеділка особа прийде до норми. Крім того, він має більш короткий курс, в середньому 4-5 процедур».

Як виконується легкий хімічний пілінг

Підготовка до пілінгу
1 Розумне планування. Майте на увазі: процедура має реабілітаційний період, який навіть у разі легкого хімічного пілінгу може становити кілька днів. Також необхідно передбачити захист від сонця та сильних морозів.

2 Кілька днів до пілінгу в салоні використовуйте вдома лосьйон, що відлущує. Причому в процесі підготовки віддавайте перевагу саме засобам з фруктовими кислотами, не абразивами.

3 Не забувайте про зволожуючий догляд , щоб шкіра краще відновилася після стресу та травмуючого впливу.

4 Захист від сонця також допоможе зберегти ресурс на відновлення та зменшить стрес.

5 На шкірі не повинно бути жодних запалень або ранок .

Опис процедури
1 У кабінеті косметолога вас покладуть на кушетку, надінуть спеціальну шапочку, щоб волосся не заважало і не пофарбувалося, наприклад, у жовтий колір у разі ретиноєвого пілінгу.

2 Потім – демакіяж та очищення.

3 Потім лікар завдасть складу, уникаючи області навколо очей. Розслабитися і подрімати, швидше за все, не вийде: розчин може щипати та поколювати (особливо при кораловому пілінгу).

4 Через деякий час склад видалять. У разі кислотного пілінгу додадуть спеціальний реактив, який нейтралізує дію кислоти.

5 Далі – заспокійлива маска, після якої лікар озвучить рекомендації щодо подальшого догляду за шкірою.

Постпілінговий догляд

  • Ретельне зволоження.
  • Захист від ультрафіолету за допомогою засобів із SPF 50.
  • Очищення міцелярними засобами.
  • Догляд за допомогою засобів, що містять вітаміни B3 і В5 – вони заспокоюють шкіру та сприяють її загоєнню.

«У реабілітаційний період очищайте шкіру міцелярними лосьйонами, уникаючи як жирного молочка, так і води з-під крана. Молочко може забити відкриті пори і «приклеїти» кератиноцити, що назад відлущуються. А вода, особливо якщо старий водогін, — сильно пересушити і так зневоднені тканини. І ще: у жодному разі не «обдирайте» шкіру, що лущиться, навіть якщо вона сходить пластами і руки самі тягнуться їх зняти. І не користуйтеся скрабами: епідерміс витончений і травмований».

- Advertisement -
- Advertisement -