Лікувальні властивості харчової соди

- Advertisement -

Напевно, в кожному будинку є харчова сода, але не всі знають, що вона може займати гідне місце в аптечці.

Ми звикли використовувати її тільки для приготування кулінарних страв, а виявляється, що вона є ефективним лікарським засобом.

Що лікує харчова сода

Один з кращих засобів для пом’якшення кашлю – сода, розчинена в молоці, вона чудово розріджує мокротиння. Потрібно розвести 1 чайну ложку соди в киплячому молоці та приймати її на ніч.

* Нічого так добре не знімає біль у горлі , як його полоскання 5-6 разів на день розчином питної соди (2 чайні ложки соди на склянку теплої води).

* Впоратися з нежиттюдопоможе закопування в носа содового розчину. А при рясних виділеннях радять 2-3 рази на день робити содові промивання.

* При кон’юнктивітах допомагають багаторазові промивання очей розчином соди за допомогою м’яких ватних тампонів. Тільки не забудьте, що однією ваткою можна користуватися лише один раз.

* Раптовий напад серцебиття можна припинити, прийнявши пів чайної ложки соди.

* Допомагає сода і при гіпертонії : завдяки посиленому виведенню рідини та солей з організму вона знижує артеріальний тиск. Половина чайної ложки соди, прийнятої разом із ліками, дозволяє зменшити їхню дозу.

* Сода – ефективний засіб проти заколисуванняу транспорті. Також вона здатна допомогти при великій крововтраті, отруєннях, що протікають з багаторазовим блюванням і проносом, тривалій лихоманці з рясним потовиділенням. Щоб заповнити втрату рідини, характерну для всіх цих випадків, необхідно приготувати содово-сольовий розчин: половину чайної ложки соди та 1 чайну ложку солі розвести в 1 літрі теплої кип’яченої води та давати хворому по 1 столовій ложці кожні 5 хвилин.

* Харчова сода чудово видаляє неприємні запахи. Розчин соди може допомогти при неприємному запаху ніг, з рота, пахв. Це з тим, що неприємний запах викликають бактерії, які розмножуються у кислому середовищі. Розчин соди нейтралізує кислоту, у результаті і перешкоджає появі запаху. Влітку вранці корисно протирати пахвові западини невеликим шматочком вати, змоченим у розчині соди.

* Сода чудово допомагає при укусах комарів та мошок . Сверблячка, що виникає після укусу, є алергічною реакцією організму на речовини, які комахи впорскують у шкіру. Якщо зробити з соди кашку і накласти її на місце укусу, то свербіж майже відразу зникне, а потім піде і почервоніння шкіри.

* При застуді налийте в чайник 1 склянку води, додайте 1 чайну ложку соди. Коли вода закипить, на носик чайника потрібно надіти трубочку з паперу і подихати над содовою парою 10-15 хвилин для відходження мокротиння.

* При запаленні ясен потрібно змішати соду з невеликою кількістю води та нанести її пальцями вздовж лінії ясен на невелику ділянку рота. Потім очистити зубною щіткою. За один прийом ви очистите, відполіруєте ваші зуби та нейтралізуєте кислотні бактерії. До речі, якщо розчином соди щодня полоскати рот, можна попередити виникнення карієсу.

* Дуже часто дисфункція шлунка може стати причиною головного болю і не тільки їх. У цьому випадку достатньо випити склянку молока кімнатної температури з двома щіпками соди.

* При зморщеній, грубій та ороговілій шкірі на ліктях корисна спеціальна ванна. У тазик потрібно влити 1 літр гарячої мильної води і додати 50 г соди. Лікті змастити кремом і опустити в отриманий розчин на 10 хвилин, періодично обережно розтираючи шкіру на ліктях пемзою. Потім змастити кремом і тримати в розчині ще 10 хвилин. Після процедури лікті необхідно осушити та змастити кремом. Курс лікування – 8-10 ванн.

* При підвищеній пітливості ніг слід обмивати їх вранці та ввечері водним розчином соди (1 чайна ложка соди на 1 склянку теплої води). Після цього потрібно покласти змочені розчином ватки між пальцями ніг на всю ніч, а вранці знову їх обмити, обтерти і тільки потім взутися.

* Для лікування грибкових захворювань на ногах, особливо між пальцями, потрібно розчинити в невеликій кількості води 1 столову ложку соди і натерти цією сумішшю місце, уражене грибком, потім сполоснути водою і висушити. Закінчити процедуру, присипавши хворе місце крохмалем чи пудрою.

Звичайна харчова сода може легко позбавити багатьох хвороб. У хорошої господині сода обов’язково має бути в домашній аптечці, про всяк випадок, а випадки бувають різні.

- Advertisement -
- Advertisement -