Скинути зайві 5 кг? ЛЕГКО! 10 простих способів схуднути

- Advertisement -

Як не дивно, але найкращий спосіб схуднути – це внести маленькі корективи у свій раціон та спосіб життя.

Ось десять простих способів, які допоможуть вашому жиру розтанути і назавжди.

1. Не пропускайте прийоми їжі

Пропустити один прийом їжі на день здається розумним способом позбутися кількох кілограмів. Наприклад, переставши снідати (звичайний сніданок – 500 кілокалорій), ви за сім днів скоротите 3500 калорій, що рівноцінно спалюванню близько 500 грамів.

Біда в тому, що пропущене ви, як правило, надолукуєте в обід. Недавні дослідження дієтологів показали, що люди, що снідають, вживають продукти з нижчим вмістом жиру і більш високим вмістом вуглеводів, ніж ті, хто пропускає сніданок. Хілл вважає, що сніданок може зменшувати бажання перекусити висококалорійними жирними продуктами.

2. Двічі на тиждень стаєте вегетаріанцем

Вегетаріанська дієта з низьким вмістом жиру, яка часто прописується для прочищення артерій, допомагає також зменшити обсяг талії. Лікарі пояснюють це так: «У солодкому батончику та порції свіжої броколі приблизно однакова кількість калорій. З’ївши солодкий батончик, ви навряд чи насититесь. Зате, з’ївши броколі, відчуєте, що наїлися».

На щастя, щоб схуднути, немає потреби постійно сидіти на вегетаріанській дієті. Спочатку двічі на тиждень замість м’яса з макаронами поїжте овочі: баклажани, кабачки або перець. Або спробуйте квасолю з рисом замість сосисок із квасолею. Нем’ясна їжа двічі на тиждень допоможе вам заощадити 550 калорій на тиждень, а то й більше – близько п’яти кілограмів за 16 місяців.

3. Дотримуйтесь правила «один до одного»

Деякі в непомірній кількості поглинають знежирені продукти та продукти з низьким вмістом жирів. На жаль, у них часто міститься багато калорій. Можна знайти вихід, дотримуючись правила «один до одного». Замінюйте одне шоколадне тістечко на одне низькокалорійне, а не на два. Якщо щодня ви замість чотирьох нежирних кексів з’їдатимете два, ви зможете втратити п’ять кілограмів за десять або 12 місяців.

4. Не позбавляйте себе занадто великої кількості калорій

Щоб менше важити, ви повинні менше їсти, але не перестарайтеся, зменшуючи кількість калорій, що споживаються. Інакше організм відчує голод, що усувається, сповільнить обмін речовин і почне економити енергію, функціонуючи на меншій кількості калорій. Таке «ефективне використання палива» ускладнить ваше завдання схуднути.

5. Остерігайтеся перекушування

Понеділок. Ви вже поснідали. Ну, яке можуть мати значення два маленькі пончики, з’їдені на роботі? У вівторок ви схопили кілька печива перед вечерею. І так цілий тиждень. Ви, можливо, не замислюєтеся над цим, але зайві 100 ккал на день можуть обернутися для вас зайвими п’ятьма кілограмами на рік.

Якщо ви не в змозі відмовитися від перекушування, то чому б не замінити висококалорійні продукти низькокалорійними? Альтернативою може стати молода морква (чотири калорії кожна) або повітряна кукурудза (30 калорій стаканчик). Якщо ви з’їдатимете в день на 75 ккал менше, то ви зможете втратити п’ять кілограмів за 16 місяців.

6. Потанцюйте увечері

Багато хто сприймає дискотеку як світський захід. Але танці – це й заняття, що допомагає спалювати калорії. Тому замість того, щоб піти кудись повечеряти чи в кіно, чому б не вирушити на танцювальний вечір? Танцюйте по дві години на вихідні (це спалює 200 ккал за годину), і ви скинете п’ять кілограмів за 21 місяць. А якщо танцювати ламбаду чи твіст, ви схуднете лише за 11 з половиною місяців.

7. Подумайте про приправи

Використовуйте замість майонезу гірчицю до м’яса та олію у салати. Ці невеликі заміни можуть значно сприяти зниженню ваги. Декілька років тому, коли кухарі на одному військово-морському судні запропонували меню з низьким вмістом жирів, моряки з надмірною вагою в середньому втратили по п’ять з половиною кілограмів за півроку.

Замість вершкового масла, наприклад, кухаря додавали в картопляне пюре порошок-замінник зі смаковими добавками олії, а курку смажили на знежирених приправах: лимонному соку зі спеціями. Навіть проста заміна однієї приправи на іншу може сильно змінити картину.

Перехід із майонезу на ваших щоденних бутербродах на гірчицю прибере 85 калорій із раціону, тобто ви втратите п’ять кілограмів за 14 місяців.

8. Їжте повільно

Середній удав заковтує їжу за 12 хвилин. Це призводить до переїдання. Запихаючи обід за десять хвилин, ви не даєте своєму організму часу зрозуміти, що він вже не голодний.

Вечерячи повільніше, ви зможете з’їсти два шматки піци замість чотирьох або маленький гамбургер з картоплею фрі замість стограмового гамбургера з великою порцією картоплі. Ви легко зможете виключати від 300 до 500 ккал щодня і втрачати від 200 до 450 грамів на тиждень — п’ять кілограмів за три-п’ять місяців.

9. Стежте за розміром своїх порцій

Деякі з тих, хто страждав надмірною вагою, заявили, що вони отримують трохи більше 1000 калорій на день, а насправді вони отримували вдвічі більше. Частково виною тому розміри порцій.

Періодично читайте етикетки та користуйтеся мірною склянкою та кухонними вагами, щоб вести облік того, скільки ви їсте. Проаналізувавши записи, легко оціните розмір порції.

10. Уникайте нічних прийомів їжі

Головна перешкода для схуднення – це їжа після вечері. Якщо перед сном ви не можете відволіктися від думок про їжу, перехоплюйте щось низькокалорійне, наприклад свіжі фрукти. Виключивши з раціону пакетик хрусткої картоплі або солодкий батончик, ви зможете уберегти себе від 600 зайвих калорій на тиждень. За шість тижнів ви втратите півкіло; за п’ятнадцять місяців — п’ять кілограмів.

Взятий окремо, будь-який із цих десяти способів може допомогти вам втратити вагу. Результати з’являтимуться повільно, зате вони залежатимуть від змін у звичках, які полегшать ваше життя. Справжній секрет успішного схуднення – у зміні звичок, які споконвічно призвели вас до зайвої ваги.

- Advertisement -
- Advertisement -