Що робити, якщо дитина відмовляється їсти?

- Advertisement -

Майже кожні батьки стикаються з такою проблемою: малюк з’їдає ложечку їжі та відвертається, каже що наївся.

Простежте за малюком, якщо у нього поганий апетит, але він чудово почувається, то не треба переживати, але якщо він млявий, у нього хворобливий вигляд, то, звичайно ж, треба звернутися за допомогою до фахівців. Якщо з’ясуватися, що зі здоров’ям все нормально, то не потрібно змушувати дитину їсти через силу.

Якнайбільше потрібно грати з дитиною на свіжому повітрі. Пропонуйте активні ігри. Награвшись, малюк сам може попросити поїсти. Запропонуйте допомогти у прибиранні подвір’я. Поясніть дитині, що хтось працює, той повинен добре їсти. Ймовірно, що малюк виявить інтерес до цього, і ви досягнете результату.

Потрібно хвалити малюка, навіть якщо він не доїдає кашу або супчик. У жодному разі не давайте запивати їжу солодкими напоями, тому що в кишечнику посиляться процеси бродіння. Дайте йому запит через 30 хвилин після їжі, щоб не розвивався гастрит. Давайте дитині фрукти, у яких багато корисних вітамінів.

Причиною відмови від їжі також може бути те, що ви завжди даєте дитині те, що любите самі. Тут не варто забувати, що ваші уподобання в їжі можуть не завжди можуть збігатися з уподобаннями вашого малюка.

Дитина може відмовлятися від їжі зі специфічним запахом та смаком. При введенні в раціон нової їжі потрібно починати з маленької порції. Якщо ви помітите своєрідні смакові уподобання у дитини, відреагуйте на це спокійно.

Ще одна важлива порада: дайте дитині самому вибрати страву, таким чином можна викликати апетит і бажання. Очевидно, ви отримаєте відповідь.

Якщо попросить шоколадки чи цукерки, то тут трохи схитрувати: пообіцяйте дитині, що коли вона поїсть основну страву, то обов’язково отримає те, що попросила.

Коли готуєте, попросіть дитину допомогти вам. Нехай він сам викладе на тарілочку овочі або фрукти або допоможе вам накрити на стіл. Також намагайтеся робити їжу красиву та незвичайну. Навіть звичайне картопляне пюре можна зробити так, що дитина і не здогадається, що це. Наприклад, додайте туди потертий буряк або моркву. Воно стане яскравого кольору і надасть вашій страві привабливості та пробудить інтерес у дитини з’їсти приготовлений вами шедевр.

- Advertisement -
- Advertisement -