Що робити, якщо дитина почала красти?

- Advertisement -

Напевно, питанням: “Що ж робити, якщо дитина почала красти?” задається кожен стурбований батько.

На жаль, багато сучасних родин стикаються з цією проблемою.

Отже, з чого ж починається це бажання взяти чуже? У нашій сім’ї проблема крилася у відношенні дитини до чужих речей, тобто вседозволеність. Вдома і в колі близьких знайомих речі просто втрачали приналежність до будь-кого, як ми звикли рахувати — все спільне, адже це добре, коли дитина вміє ділитися.

Після таких напутностей та наших необдуманих дій у дитини почали з’являтися проблеми у школі, нас почали викликати на приватні бесіди з приводу крадіжки. Сказати, що це неприємно — нічого не сказати, але й тут ми вирішили піти старим перевіреним шляхом — різко захистити малюка від чужих речей, проте це ще більше розпалило його бажання дістати те, чого йому не давали вдома.

Привело все це до страшних наслідків, ми почали вичитувати і лаяти його, що призвело до публічної крадіжки в магазині. Приводом стало те, що ми відмовилися купувати чергову іграшку, яку дитина сховала і хотіла непомітно винести повз охорону.

У нашому випадку все закінчилося досить швидко і благополучно, ми змогли мирно і без грубих напутностей пояснити різницю, тим часом, що брати можна, а що ні. Дуже важливо, поставитися до своєї дитини як до людини, яка розуміє, і розмовляти з нею на рівних, а не тиснути своїм батьківським авторитетом. Та й якщо ви почнете більше говорити з ним про те, що дійсно потрібно, а без чого можна обійтися, то з часом бажання до непотрібної розкоші відходитиме на другий план.

Любіть і дбайте про своїх дітей, але не забувайте про те, що вони теж мають власну думку, з якою вам уже необхідно рахуватися, але й навчайте їх правильно і без застосування насильства.

- Advertisement -
- Advertisement -